Annelies Steenbeke - Ultimen

Medewerkers behouden door duurzame hr investeringen

Behoud van werknemers wordt komend half jaar grootste hr-uitdaging volgens kmo’s!
Dat blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Om werknemers aan hun bedrijf te binden, kijken de bedrijfsleiders vooral naar maatregelen om het (mentaal) welzijn te verbeteren (86 %), een aantrekkelijk loonpakket aan te bieden (78 %), maar ook naar het integreren van voldoende diversiteit en inclusie op de werkvloer (69 %).

Wetenschappelijk model

Job-demands-ressources model

In een vorige post deelde ik reeds mijn enthousiasme voor het boek ‘Canon van HRM’. En ja, ook rond mentaal welzijn zijn er verschillende wetenschappelijk onderbouwde modellen waarvan het job-demands-ressources model er één is. Dit model geeft inzicht in de diverse factoren die impact hebben op welzijn, presteren en motivatie:

  • Leiderschap
  • Opleiding en feedback
  • Autonomie
  • Inclusie
  • Sociale steun van collega’s

Duurzame impact

Jouw hr prioriteiten

Een specifieke bevraging in jouw organisatie op basis van het job-demands-ressources model brengt duidelijkheid over jouw hr-prioriteiten en vermijdt nutteloze investeringen.

Samen met Elies en Maarten van mapwave brengen we jouw actiepunten in kaart zodat we pragmatisch en concreet aan de slag kunnen om zowel jouw organisatie als je medewerkers op de juiste manier duurzaam te versterken.

Annelies combines eagerness to learn with natural leadership, perseverance and respect. This enables her to enthuse all stakeholders, no matter how challenging the project or problem may be.

– Johan Vandenbroeck – Voorzitter RvB BDO Belgium

Op zoek naar een sparringpartner die mee bepaalt wat jouw hr prioriteiten zijn?

Neem contact met mij op!